CİZRE’DE BİLEK GÜREŞİ

Türkiye Cizre’yi tamamen istediği şekilde temizlemeden “düzeni kurmadan” oraya kimseyi sokmayacak’tır..


YPG veya PKK Kobani de aldığı başarıyı, Türkiye’de tekrarlayarak hem alan hakimiyeti kurmayı, hemde halk içinde psikolojik bir destek bulmak istiyor-du.

T.C Devleti ise Kobani’ye vermiş oldukları desteği YPG ve PKK’nın kullanış şekliyle hem nankörlük, hemde fırsatçılık “çözüm süreci ruhuna aykırı” olarak değerlendiriyor-du.

Türkiye gerekli ortamı hazırlamasaydım bugün Kobani İŞİD zulmü altında yaşayacaktı. Ayrıca açık kapı düsturuyla o bölgede yaşayan Kürt’leri içeri alarak gerekli hassasiyeti göstermeme rağmen suçlanmayı hiç hoş karşılamamakta-dır.

Bugün gelinen noktada ise, Türkiye Cizre’de istediği noktaya gelmeden ablukayı kaldırırsa; KCK’nin olaylar öncesi vermiş olduğu ve üzerine HDP’li Belediye Başkalarının vermiş oldukları özerklik bildirileri sonrası, bakın biz T.C askerlerini Cizre’ye sokmadık ve bu savaş’tan galip ayrıldık ” Kobani’deki başarıya tek başına sahiplendikleri gibi”.


Yani,

İŞİD’i yendiğimiz gibi T.C askerlerini de yendik “Cizre’ye sokmadık” bundan sonra buranın hakimi biziz ve bizim kurallar burada geçer diyerek öteki bölgeler için bir örnek oluşturacaklardır.

O yüzden;

Türkiye Cumhuriyeti kesinlikle bu fırsatı KCK’ye vermiyecektir ve Cizre’de istediği düzeni kurmadan ablukayı kaldırmayacak ve KCK Türkiye Cumhuriyeti’nin istediği ateşkes şartlarına uymadığı sürece bu savaş’a devam edecektir.



Asıl bu bilek güreşinin bileşenlerinin içinde olması gereken ve olmazsa olmazı, olması gereken HDP malesef ya SİYASÎ IRADESIZLIK *1 yüzünden, ya da SİYASİ TECRÜBESIZLIK yüzünden..!!

Ya MİLLİ SEYİRCİ durumuna yada DIŞARIDAN GAZEL OKUYAN *2 koro üyesi durumdadır.


Bu yukarıda belirtilen konuları üst üste koyduğumuz da, bu çatışma döneminde kaybedilen her bir bireyin VEBALİ de KCK yöneticilerinin omuzlarına bindiği AŞİKAR bir şekilde önümüze gelmektedir…


Çıkış için ÜÇÜNCÜ bir GÖZE İHTİYAÇ VARDIR.

Ve…

O üçüncü göz ise; kesinlikle dışarıdan birileri değil de içeriden taraflar tarafından saygı duyulan ve yerel STK’lar olması gerekmektedir..


Sevgi ve saygılarımla

Resul Özdemir


…………………………………………

*1= KCK’nin VURDUMDUYMAZ, BEN BİLİRİM ve HESAP VERMEME üzerine kurulu olan düzeni yüzünden, HDP’nin SİYASET ÜRETME İRADESİNE İPOTEK koymuştur.


*2= Malesef sayın Demirtaş iyi bir KONUŞMA YETENEĞİNE kavuşmasına ve SEMPATİK bir İMAJ yaratmasına rağmen, iyi bir siyasetçinin yapması gereken SİYASÎ MANEVRALARI ne ÖĞRENDİĞİNİ ve nede ÖĞRENEBILECEĞINI düşünüyorum.

Leave a Reply