KUR, FAİZ VE MANİPULAZİSYON ” KFM ”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oyunu 

“Cebinizdeki parayı çıkarıp üzerine bir bakın” Üzerinde Cumhuriyeti’ndeki I harfi yoktur..

Bir ülkede kriz çıkarmak istiyorsanız bunun çeşitli yöntemleri vardır.

Daha önceki yazılarımda defalarca TÜRKİYE daha büyük sıkıntılara hazırlıklı olmalı diye yazmıştım…

Gezi, Kobani vesaire olayları gibi girişimler halkın duygusal yönlerini  kullanıp, ülkenin başında bulunanlara, isyan olarak dışarı yansıması şeklinde kullanılmasıdır…


“Buna da halk ayaklanması şeklinde yaftaları yapıştırılır ” sakın ha; benim halkın istek ve arzularını sokağa çıkarak istemesine karşı biri olarak görmeyin” ..


Bu yukarıda yazdığım konuları bugün ele almayacağım.


Bugünkü konumuz Ekonomik kargaşa…


Sıcak para öncelikle hedef seçilen ülkeye sokulur.. Bu sıcak para akışı da genellikle spekülasyonlara musait olan borsa da döviz piyasasına sokulur, fakat Türkiye gibi ülkelerde Tahtakale piyasası da tam biçilmiş bir kaftandır ” Tahtakale piyasası tamamen kara paranın kullanılma alanı için ideal bir yer”..

Bu işlemleri yaparken büyük oyuncular ‘ dan da destek alınır. O büyük oyuncular hamle anlarında göz önünde olduğundan yaptıkları çalışmalar küçük yatırımcının ya gözünü korkutur yada o yapıyorsa bir bildiği var mantığı ile piyasanın dengesini değiştirebilir…

Türkiye’ye dönüp baktığımızda en zayıf noktası olan öz sermaye eksikliği yüzünden Para piyasası ve Borsa piyasası genellikle bu ağa babalarının “mahalle Kabadayı’larının” elinde.. 24 Şubat kararlarından bugüne kadar baktığımızda piyasada büyük miktarda dalgalanmalar yüzünden ekonomik kriz oluşmuştur. Oysa başka ülkelerde bunu yapan kurumlar büyük cezalara mahkum edilmişlerdir. Malesef Türkiye gibi ülkelerin öz sermaye sıkıntısı çektiği için korkudan bu tür haraketleri yapanlara ceza kesmeye de cesaret edememektedirler. Bu yapılanlar da yapanın yanına kar olarak kalmıştır.

Pek tabiki bazen özel örnekler nadirende olsa batı ülkelerinde de görünmektedirler ” Soros’un Pound ile ilgili yapmış olduğu spekülasyon gibi”.

Türkiye’nin en önemli önceliği bu kısır döngüden çıkabilmek için “öz sermaye” tasarruf tedbirleri almak ve bu piyasanın hakimi olması gerekmektedir. Yoksa sürekli olarak bu kısır döngü sürüp gidecektir…


Peki pek çok şeyi söyledin de, çark nasıl işliyor ? diye soracaksınız.


Para yukarıda yazdığım şekillerde içeri girer. Akabinde Piyasada Dengeyi değiştirebilecek olan büyük kurumların hisseleri veya döviz kurları üzerinden manipüle edilerek piyasa telaşa verilir. Amaç döviz kurlarından kazanmak ise faiz oranları ile oynayarak piyasanın dengesini bozarak ülkelerin paraya ihtiyaçları yüzünden faizden dolayı sermaye çıkışı sağlanmış olunur. Bu hamleler yapılırken kimi kısa dönem içinde dövizin yükselmesi, kimi de faiz artırımı dolayısıyla sıcak para’dan para kazanır. Bu döngüler genelde bu sefer sen bu şekilde kazanacaksın, bir dahakine ben şeklinde dönüp dolaşarak ağa babalarının bankadaki hesaplarına şişkinliğe sebep olur..

Bu tür ülkelerin Merkez Bankası hisselerinin % kaçı..??? acaba Milli diye açıklanması gerektiğini düşünüyorum..

Çünkü bu işler yürütülürken Merkez Bankası en büyük oyuncu ve yöneticidir..!!!

Leave a Reply