Demek ki..!! ya HIRSIZ yada ŞOVMEN olmak gerekiyor….

Beetje je zelf kietelen, anders niemand kietelt je…!!

Biraz kendimi gıdıklayayım, yoksa kimse beni gıdıklamaz.!!  der bir Hollanda Atasözü ( Işin en ilginci, ben gıdıklanmam)


Demekki ya HIRSIZ, yada ŞOVMEN  olmak gerekiyor.


Hollanda da Eyalet düzeyinde ilk kez Türkiye kökenli olarak tercihli oylarla seçilmek, (1*)Ülkesel Partiyi kurmak, Eyalet düzeyinde Avrupa’da ilk Türkiye kökenli Siyasi Parti lideri olmak, Iki dönem Meclis’te olmak, PvdA Partisinin Eyalet Meclis Yönetim Kurulunda olmak, PvdA’nın Sekreterlerin bulunduğu Derneğin Yönetim Kurulunda bulunmak, Ermeni Meselesinden dolayı siyasi bedel ödemek, FNV sendikasında dört (4) yıl işçi temsilcisi olmak, 2002′den beri Hollanda Elazığ’lılar Derneği Başkanlığı yapmak, Müsiad Hollanda Genel Sekreterliği yapmak, InHolland Yüksek Okulu Den Haag bölümü direktörüne Uluslararası konularında danışmanlık hizmeti vermek, SOB Derneğine Okul ve Iş Dünyası arasındaki çalışmalarında danışmanlık yapmak, (2*/3*)1700′lerden beri Hollanda Siyasi sistemi olan HUIS van THORBECKE sisteminde değişiklik getirmek en önemlisi de ÇOLUK ÇOCUĞUNU ve iyi çalışan bir firmasını kapatıp idealleri için ikinci plana itmek.

Demekki HIRSIZ veya ŞOVMEN olmayınca hiçbir anlam ifade etmiyor.





1* Tabiri Caizse sıcak koltuğundan istifa ederek, oy aldığı topluma hizmet etmek için çoluk çocuğun rızkından feda ederek parti kurup hizmet sunmak istedi. IşAdamlarından, STK ‘lardan ve Basın’dan ne beş kuruşluk maddi nede manevi destek alabildi.



2* HUIS van THORBECKE 1700′lerden beri kullanılan yönetim sistemi, sistem 4 basamaklı Hollanda’nın yönetilmesini kapsıyor  (Belediye, Eyalet, Ülkesel ve Senato “Ülkesel Milletvekilleri yasa çıkarır, bu yasalar Senato’da tarafından yasaya uygunluğuna bakar, şayet onaylarsa yürürlüğe girer. Yasa uygun değilse Meclis’e iade edilir.” Senato Eyalet Milletvekili tarafından seçiliyor, yani halk tarafından seçilmiyor.

3* Bu sistemin 2028 Olimpiyat adaylığı uygun olmadığını söyleyip, değişmesi için çalışmalar yapmak  ve yaşadığımız bugünlerde oluştuğuna şahit olmak. Bu sistemde 3 Eyalet ve 4 büyük Şehrin üzerine ulaşım Bakanlığı kurulması fikridir.

Leave a Reply