Bir ayrılık hikayesi.

2010 Ağustos ayının sıcak günlerinde Resul Özdemir PvdA Partisi’nden istifa etmişti.

O dönemde bir sürü laf işitmiş, istifa nedenini defalarca açıklamak zorunda kalmıştı. Fakat o dönemde PvdA’da olan Yabancı kökenliler onu oyun bozan, savaşmaktan korkan biri olarak, birde Parti’nin attığı çamuru tekrarlamakla meşgulduler.

Resul Özdemir ise gün ola hayr ola diyerek, ya sabır diyordu.

Çünkü bazı şeyler ancak zamanla anlaşılır diye de düşünmeden edemiyordu.

Bir seçim dönemi yani 4 yıl daha geçmeden defalarca haklı çıkmasına rağmen, her seferinde insanlar ötekine geldi benim başıma gelmedi, gelmez diyerek avunuyorlardı. Oysa her seferinde bir öteki bana yapılmaz diye düşünüyordu.

Ilk olay; ilk altı ayda içinde Provincie Zuid -Holland’da patlak verdi. Hemde Resul Özdemir’ e en çok çamur atan kişiyle başladı.

Peşinden Rotterdam Belediyesi’nde seçim çalışmaları esnasında oldu.

Akabinde Feyenoord Belediyesi’nde görev Belediye Meclisi üyelerine o meşhur çamur atıldı. Onlarda Resul Özdemir istifa ettiğinde kaçıp giden biri olarak gördüler. PvdA’nın ona karşı çıkardığı adayının kazanması içinde her türlü fedakarlığı yaptılar. Onlarada ilk yıl içinde o çamur atılarak saf dışı edildiler.

Oysa Eyalet Seçimlerinde çıkacak sonuç Resul Özdemir’in başarısı olmayacaktı. O sonuçla Senato’da sandalye alma fırsatından bu toplumu mahrum ettiler.

O dönemde Resul Özdemir’in defalarca davet etmesine rağmen PvdA’da  siyasete devam etmek isteyen şu anda Parti’den ihraç edilen kardeşleri dördüncü yıl dolmadan malesef aynı sonuçla karşılaştılar.


PvdA Partisi malesef oyunu ver katılımcı olma ilkesi ile hareket ettiği için yarında aynı şeyleri yapacaktır.

Fakat koltuk sevdası sıcak olduğu için herkes başına gelmeyene kadar o koltuğu terk etmeyi düşünmektedir.

Elbette Parti disiplini olacaktır. Fakat şu anda siyasi yelpazedeki Partiler benim gibi düşünürsen, DÜŞÜNCE VE DEMOKRATIK SEÇİLME HAKKIN VAR diyor.

Integratie en Onderwijs  programı hazırlanırkende aynı süreç yaşanmıştı. O dönemde de kendileri yazıp çiziyor, bizde bu konunun muhatapları ile konuyu konuştun mu?  dediğimiz de.. şu an yazılanlar parti içinde tartışılacak ve ondan sonra yürürlüğe girecek deniyordu.

Ne oldu biliyormusunuz….???

Parti Kongresi’nde istediklerini konuşturarak yürürlüğe koydular. Bizde bunu nasıl seçmenimize anlatabiliriz diye sorunca. Insanlar çabuk unutur duruyorlardı.

Yo unutmazlarsa dediğimizde..!!

Biz kazanmazsak  Wilders gibiler kazanır der duruyorlardı.

Yani Wilders ile bizi bir nevi terbiye ediyorlar.


Her ne hikmetse bunu yaparken hep aynı gruba yönelik, bu tür haraketleri yapıyorlar. Sanki özellikle bu grup hedef tahtasına konulması gerekiyormuş.


Şu anda yine bir fırsat doğdu.

InşAllah bu yapılan son hareketler bizleri Hollanda tabiriyle WAKKERSCHUDEN ( Uyandırır ) yapar.


Sevgi ve saygılarımla

Resul Özdemir

Leave a Reply