Kusura bakma ama sevgili Kürt kardeşim bén bunu kabul edemem.

Lice’deki vahim olay..

Dün Lice’de malesef acı bir haber aldık. 

Yaklaşık 3 ay’dı o bölgeden bu tür acı haberleri almıyorduk. Bunu duyunca içim cız etti. 
Fakat olayın oluş şekli vede Taksim olaylarını üst üste koyduğumuz zaman neden demem gerekirken bir türlü ağzım o soruyu kendi kendime sordurtamıyorum.. Çünkü bu tür olayların olabileceğini daha önceden uzunca bir yazıyla sizlere aktarmıştım. Olay her ne kadar acı bir durum yaratmış olsada şayet bununla kalırsa şükredeceğim, ama malesef vede malesef görüntü bu bir kişiyle kalmıyacağını gösteriyor bu durum..Yaklaşık 90 yıldır Cumhuriyet kurulmuş malesef bir Gaffar Okan yetiştirmişiz. Bu Gaffar’lar binler olmazsa vede o hizmetleri sunmazsa vay bu ülkenin haline.. 

O zaman bu ülkenin temelide sağlam değildir.. Buda 90 yıl boyunca eğitim sistemimizin ne durumda olduğunu veya batı’da yaşıyan ınsanların doğu’da yaşıyan insanlara bakış açılarını ortaya çıkarıyor. Bunu şundan dolayı söylüyorum. Bu ınsanları yetiştirenlerde én nihayetinde analar vede eğitim sistemidir. Hükümet’in bir an önce orada fitne, fesat çıkarabilecek vede bu ortamın tam ortasına dinamit koyabileceklerden o bölgeyi temizlemesi lazımdır….

Yahu Kürt kardeşim ( bende Kürt’üm) neden gidip o karakolları yapılmasına engel oluyorsun? oldunda neden taksim’dekiler gibi aşırıya kaçıyorsun. 


Madem diyoruz ki!! 

Barış olacak vede olması lazım!! 

O zaman bu tür olaylardan uzak dur.. 

Her türlü tahriklerden kaçın.. 

O karakoldakiler nasıl olsa barış döneminde oradaki Kürt’leri artık işkenceden geçirmiyecek, oradaki komutan seni hor görmüyecek, sana tepeden sanki efendinin uşağına baktığı gibi bakmıyacak. Sadece görevi icabı hizmet sunacak ( ınşAllah) diyorum. 

O yüzden neden yapılmasına veya modernleştirilmesine karşı çıkarsın..

Kusura bakma ama sevgili Kürt kardeşim bén bunu kabul edemem. 

Bén bunda art niyet ararım. 

Tahrik ararım. 

Sabotaj ararım. 

Fitne ararım. 
Bunu yapmamak lazım, bu oyuna alet olmamak lazım !!!


Barışa emek, hizmet, zaman, vs vermek lazımdır.
Yoksa bu tür olaylarla sen bir fayda sağlıyamazsın..
Olan o masum cana olur vede peşinde bıraktığı insanlara.
Lütfen diyorum bu hareketlere prim vermiyelim. Fitnelerden uzak duralım. Kendine yakışan ağır başlılığı eksik etmiyelim.
Amaç üzüm yemek olsun, yoksa yıllarca bağcı diye vurulduğun günler gibi olur. Sen üzüm derken malesef vede üzülerek söylüyorum ki Türk solu seni kullanarak bağcı diye seni dövdürttu.


Şimdi şuradan BDP’ yede şunu söylüyorum!!
Eline bir fırsat geçmiş, yıllar boyunca Türk solu seni, beni, onu, bunu, şunu herkesi kullanmış. Solculuk adınada hiç kimseyede birşey vermemiş.
Madem öyleyse sen çık bu boşluğu doldur. Onların yaptığı hataya düşme. Onun bunun partisi olma. Devletin héle hiç olma. Önceliğini halka yani bireye vér. Verki..!! Yalnız günün partisi değil değişimin vede geleceğin partisi ol. 


Ama ınan ki!!!!
CHP nasıl ki yıllar boyunca Atatürk veya Ismet Inönü nakaratları atarak toplumu kullanarak kendi şahsi menfaatlerine ulaşmaya çalıştıysa, sonundada bugün olduğu gibi marjinal parti durumuna düştüyse sende aynısını yaparsan, sonunda aynı olur..
Her işte bir hayır vardır diyelim vede umutlarimızıda kaybetmiyelim.


Bu yazımdan da son birşeyi hükümete söylemek istiyorum..!!
Daha hızlı adımlar atmak için çabala, yoksa birgün Taksim, öteki gün Lice bir başka günde Haliç olarak karşına çıkarak yapmak istediklerini yavaşlatarak karşındakine bak zaten bu adamlar hep böyleydi vede böyle kalacaklar, sizi aldatıyorlar diyerek bütün olaylara çomak sokacaklardır..
Ne yapıyorsan yap, ŞU ANAYASA’YI BIR AN ÖNCE ÇIKAR….

Sevgi vede saygılarımla..

Leave a Reply