HAYATTAKİ SAHİP OLDUĞU VARLIKLARIYLA ZENGİN VE MUTLU OLMASINI BECEREMEYİP YETİNEMEYENLERE VE AŞIRI HIRSLI OLANLARA KÜÇÜK BİR HAYAT HİKAYESİ !!!

Belki bir çoğumuzun önceden okuyup bildiği, ama bu hayatın acımasız koşturmacasında, hatırlatılmasında tekrar yarar gördüğüm bir hikayeyi paylaşmak ve sahip olduğumuz değerleri bir kez daha fark edebilmemiz için sordum bu muhteşem soruyu. GERÇEKTE GÖREBİLİYORMUYUZ??

Bilinmesi ve unutulmaması gereken bir yaşam hikayesi ;

Adam: Buraların yabancısıyım fırını arıyorum parkın hemen yanı başında demişlerdi diye sorar çocuğa !!
Çocuk :Çocuk arabaın içersinde camı iyice aşağı indirerek, “Bende buraya ilk defa geliyorum ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde”, der
Adam: Sende ilk kez geldiğine göre nereden anladın sağa gitmem gerektiğini diye sorar çocuğa
Çocuk: Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyormusunuz ? Kuş cıvıltılarıda oradan geliyor o yüzden sağ tarafa dönmeniz gerekir diye söylüyorum der.
Adam: iyide ya bu sesler tek bir ağaçtan geliyorsa nerden biliyorsun tek ağaç olup olmadığını ya tek ağaçtan ise der boşuna beni oraya kadar yürütme der çocuğa
Çocuk : O kadar yoğun ıhlamur kokusu tek bir ağaçtan gelmez,üstelik manolyolarda katılıyor onlara, farketmiyormusunuz diye cevap verir adama Arkasındanda hem bir derin nefes alırsanız fırından çıkmış taze ekmeklerinde kokusunu alacaksınız diye ekler.
Adam gözlerini hafifçe kıstıktan sonra denileni yapınca derin bir nefes çeker içersine ve gerçekten de taze ekmeklerin kokusunu alır. Çocuğa müteşekkir olunca, cebinden çocuğa vermek için bir şeker çıkartıp uzatınca çocuğun kör olduğunu fark eder.
Çocuk fark edildiğini anlayınca kendisini daha çok saklamaya çalışıp açıklama ihtiyacı hisseder ve “ÜÇ YIL ÖNCE GEÇİRİDİĞİM BİR KAZA SONUCU ARTIK GÖZLERİM GÖRMÜYOR DER VE ARKASINDAN GÖRMEYİ ÇOK ÖZLEDİM ” Sizin gözleriniz görüyor dimi diye soruyor adama

ADAM: Gözlerinden süzülen yaşlarla birlikte

Artıık emin değilim, emin olduğum tek şey, benden daha iyi görebildiğindir. diye cevap verir çocuğa sevgiyle başını okşayarak .

Leave a Reply