Cözüm süreci vede UETD

Geçenlerde UETD Hollanda başbakan başdanışmanıni davet edip Çözüm süreci ile ilgili panelde konuşmasını istedi. Kendileride davete icab edip kendilerince bazı şeyleri anlattılar. UETD yetkilisi sevgili kardeşim Suat Arı benide davet etti. Bu panelde bizleride görmek istediğini söyledi. Bende panelin nasıl bir oturum şeklinde olacağını sorduğumda interaktif şekilde olacağını vede mümkün olduğunca bizlerede yani salondakilerede söz hakkı tanıyacağını izah etti. Bu vesile ile katılmanın bir anlam taşımayacağına karar verdim çünkü mümkün olduğunca kelimesi her halükarda olabilir. Yani mümkün olduğunca dediğiniz zaman hangi şartta olursa olsun iyi veya kötü olursa olsun.! Sonuçta olabildiğince olacağı için katkımızinda dar çerçevede olacağına karar verdim.
Başbakan başdanışmanıni yeterince konu hakkında medyada takip ediyoruz. Ô yüzden panelde bizlerden veya farklı birinide göremediğim için bendeki kanı UETD bu toplantıyı yapmak için yapmış oldu. Adamcağız( tabirimi caiz görürsünüz ınşAllah) Türkiye’ye döndüğünde orada bize çalışmalarımız için ne getirdin derse sayın Başbakan? Oda olaya gayet iyi bakıyorlar veya bizim söylediklerimizden farklı birşey yok deme ihtimali çok yüksek.
Geçenlerde sayın Torunoğulları neden buradan bir akıl adam gruplarda yok diyerek gayet haklı bir söylem sarf etti. Türkiye’deki siyasiler bizi işine geldiği zaman kullanacakları sistemin uzantısı mı olarak görüyorlar? Işine gelmediği zamanda görmezden gelmeyi gayet iyi yapıyorlar. Bazen  Türkiye’deliler yaklaşık 5 milyon Turk kökenli vatandaşımiz var der dururlar. Ama onların düşüncesi fikirleri önemli değil, sadece işine geldiği zaman akıllarına geliriz..
UETD’de bu anlamda belki bir partinin uzantısı gibi bu olayda haraket etti..

Yahu kardeşim madem ta adamcağızlari Türkiye’den buraya getirmişsin.? Bali geri giderken birşeyler verebilecek bir ortam hazırla. Yani karşı veya muhalif düşünceleride panelde konuşmacı olarak bulundurki, farklı söylem vede düşüncelerden fayda sağlasınlar. Yoksa demekki bizim yaptıklarımiz doğru vede yanlışımız yok, bizde böyle devam edelim diye düşünmekte gayet haklı olabilirler..
UETD’de kendini bu konuda sorgulamak zorunda.
UETD bende bir zamanlar nasıl Milli Görüş, CHP TGB veya vs kurumlar gibi Türkiye uzantısımiyim mı diyecek? Yoksa burada farklı bir kurum olarak buradaki ınsanların hak vede hukuku birinci önceliğim peşindende Türkiye’deki sorunlarıda ılgi alanım içinde mı görüyorum mu diyecek?
Hangisini tercih ederlerse etsinler kesinlikle saygı duyarım.
Ama Türkiye’den siyasiler gibi yapmasınlar..

Sevgili UETD yöneticilerine naçizane tavsiyem;

Tabiri caizse şapkayı önüne alıp bu konuyu bir daha detaylica düşünmeleridir.

Sevgi vede saygılarımla
Resul Özdemir.

Leave a Reply