Afsplitsing van de PvdA fractie

Bij deze verklaar ik dat ik mij met ingang van 1 augustus 2010 afsplits van de PvdA fractie. Een van de grondslagen voor dit besluit ligt op de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden die ik binnen de PvdA fractie aangeboden kreeg. In de komende periode wil ik streven om meer  ontwikkelingsmogelijkheden te creëren, waardoor ik mijn sociaal democratische ideologie kan verwezenlijken.  

Met ingang van 1 augustus 2010 zal ik onder de naam Sociale Democraten Fractie (SDF) zelfstandig mijn statenlidmaatschap voortzetten. 

Met vriendelijke groet, 

6 Responses to “Afsplitsing van de PvdA fractie”

 1. Robert-Jan van Ette Says:

  Beste Resul,

  Wat jammer dat je geen deel meer wilt uitmaken van de PvdA-fractie. De partij onder wiens naam jij in de staten bent gekomen. Het zou je sieren als je uit de fractie stapt, je je zetel teruggeeft aan de PvdA. Nee, je hoeft me niet uit te leggen dat dat grondwettelijk niet hoeft. Maar het is wel het enige correcte dat je kunt doen!

  Robert-Jan van Ette

 2. Resul Özdemir Says:

  Beste Robert,

  Ik vind ook jammer dat de zo gegaan is. Dit was de mijne keuze ook niet. Ik heb genoeg water bij de wijn gelegd afgelopen periode om dit te voorkomen. Ik ben met mijn hart en nier Sociale Democraat. Ik had ook mijn 4jarige periode willen afmaken onder de vlag waar ik mee begonnen ben. Deze arrogantie en verwijd heb ik ook niet verdiend. Soms moetje goed over nadenken voordat je tegen iemand iets zegt, je kunt ook iemand kwetsen met het bepaalde worden en daden. Ik hoop dat je mij komende periode volgt en het oordeel over geeft.

  Resul

 3. albert simonis Says:

  Op de Leidse PvdA-website (waar we Robert-Jan hoofdzakelijk tegenkomen als twitteraar, dus van hem hoeft u zich niet teveel aan te trekken) is gevraagd wat er achter dit vertrek stak, maar uw reactie zowel dáár als op uw eigen site verheldert niets. Heeft het te maken met de politieke lijn van de fractie of van de PvdA als geheel of met persoonlijke verhoudingen (waar Ron H. ook in Leiden al beroemd om was) of worden trambestuurders met de nek aangekeken door ander soorten bestuurders of bent u gewoon voor uzelf begonnen omdat u voldoende voorkeursstemmen denkt te kunnen verzamelen?

 4. albert simonis Says:

  Doet u dat altijd zo, als mensen vragen stellen of commentaar hebben ze van de site afgooien? U zult het nog ver brengen in de politiek op deze manier. Succes met uw partijtje!

 5. albert simonis Says:

  Pardon. Dat was wat voorbarig geconstateerd, ik was (nog?) niet verwijderd, maar zo leek het bij inloggen wel. Wat mij betreft kunt u deze en de vorige bijdrage schrappen en als niet verzonden beschouwen.

 6. Resul Özdemir Says:

  Beste Albert,

  Ik vind niet erg als iemand kritiek heeft op mij, met de kritieken kan ik me zelf verbeteren. Dus welkom.
  Ik had geen problemen met de fractie. Maar u kent wel sommige mensen beter dan mij dus dan kunt u makkelijk oordeel over geven. Ik ben iemand voor de gehele groep niet de solist. Dus als niemand durft verantwoordelijke persoon orde moet roepen en als ik dat doet en wordt niet serieus naar mij geluisterd dan neem ik afstand van de groep. En als ik besluit genomen heb dan is voor mij betreft GAME OVER. Met het kleine sorry kan men niets bereiken bij mij.
  Inderdaad sommige mensen hebben ideeën dat ze alles weten en tram bestuurder niks van weten dan maar tram besturen…
  Voorkeur stemmen geeft allen maar mensen vertrouw om het de verantwoording te nemen. 1 of 1mln maak niks uit het gaat om idee dat de mensen achter je staan en jou ideologie delen.
  Mij betreft de Sociale Democratie is belangrijk niet de Resul Ozdemir.

Leave a Reply