Afspraken over OV-chipkaart niet voldoende

De PvdA Zuid-Holland is geschokt door de mededeling op het radio 1 journaal dat het aantal OV ritten in Zuid-Holland, weliswaar tijdelijk, met 7,5% daalt zodra de ov-chipkaart het enige betaalmiddel is. Dat komt enerzijds door koudwatervrees, anderzijds door prijsstijging. Hoewel afgesproken is dat tarieven gemiddeld niet stijgen, blijken sommige ritten zo veel duurder te zijn, dat OV gebruikers deze gaan mijden. De afspraak met de Tweede Kamer dat de ritprijzen gemiddeld niet mogen stijgen, is dus niet voldoende. Statenlid Özdemir: ‘Gaat het om 5 à 10 procent ter linker en rechterzijde van het gemiddelde? Of hebben we hier te maken met een prijsstijging (en dus ook daling) van wel 30%. Dat kan en mag absoluut niet uitleg zijn van deze afspraak’. De PvdA Zuid-Holland wil dan dus ook weten wat de bandbreedte van dit gemiddelde is en gaat dit samen met Lia Roefs, PvdA Tweede Kamerlid, uitzoeken. De PvdA Zuid-Holland wil overigens ook niet dat de inkomsten die vervoersorganisaties mislopen doordat minder reizigers van het OV gebruik maken, op de reiziger worden verhaald.

One Response to “Afspraken over OV-chipkaart niet voldoende”

  1. Resul Özdemir Says:

    PR Consultant/Raadslid Lansingerland
    gepost op: zondag 14 februari 2010 - 21:49:16

    Ik ben blij dat we dit goed gaan uitzoeken. Indien nodig wil ik daarin wel een rol spelen. Als OV-woordvoerder in onze Raad heb ik me de laatste tijd in dit probleem verdiept. In feite had ik deze afname van het OV-gebruik wel verwacht (zie ook onze artikelen in de pers).

    Anneke Heinecke

Leave a Reply