Ontboezemingen over Zuid-Holland van Resul Özdemir

Mooiste plek ZH?

De mooiste plek van Zuid-Holland vind ik Goeree Overflakkee. Goeree Overflakkee heeft mooie stranden, uitgestrekte natuur en schone lucht en is daarmee een ideale plek om te recreëren, vooral in zomerse perioden. Helaas weten een heleboel Zuid-Hollanders dit nog niet new balance 625. Jammer is ook dat het gebied zo moeilijk is te bereiken. Ik vind dat we dat als Statenfractie moeten verbeteren.

Graag behouden in ZH?

Zuid-Holland biedt iedereen wel iets. Stad, dorp, platteland, groen, recreatie en economie is er in bijna elke vorm wel te vinden. Ik ben een echte Hagenees, maar toch wil ik de open en groene ruimte in Zuid-Holland graag behouden. Ik wil voor de toekomstige generatie een Zuid-Holland achterlaten waar ze niet alleen maar kunnen werken maar ook recreëren en gezond leven.

Graag veranderen in ZH?

Ik zou een grote slag willen slaan met het Openbaar Vervoer (OV). Op dit moment houden teveel bestuurslagen zich bezig met OV. Dat brengt verwarring en kennisversnippering met zich mee. We kunnen er daardoor niet iets moois van maken. Eén Mobiliteit Autoriteit zou de ideale oplossing zijn. Nederland loopt enorm achter in de ontwikkeling van OV. We hebben er de laatste 40 jaar te weinig in geïnvesteerd. Uiteraard moeten we ook het imago van OV verbeteren, maar ja dat komt niet van zelf, dus volop investeren….

Beschuitje eten met ……..

Ik wil wel een beschuitje eten met alle politieke leiders van Nederland om over het thema Integratie te discussiëren. Mijn vraag zou zijn: Aan wie of met welke gedachte moet ik integreren? Ik ben een Sociaal Democraat. Moet ik integreren aan de liberale gedachte, de christelijke gedachte of die van Wilders? Ik vergelijk integratie altijd met het mengen van Koffie en Suiker. Als de Koffie heet genoeg is, smelt de Suiker enorm snel. Als de Koffie koud is, en je roert maar door, dan blijft de Suiker toch hard. Daarom is een warme ontvangst erg belangrijk. Mensen moeten elkaar leren kennen, en niet alleen maar negatieve dingen promoten. Er zijn genoeg positieve onderwerpen waar we samen iets van kunnen maken. De Islamofobie, die vooral na 11 september in westerse landen is ontstaan, heeft onze maatschappij verslechterd. Natuurlijk heeft elke cultuur en ras slechte kanten. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen van een bepaald ras of cultuur slecht is.

Leave a Reply