Vooruitgang maar het kan nog beter

Het openbaar vervoer in de regio Zuid van de Provincie Zuid-Holland heeft met de nieuwe aanbesteding een sprong voorwaarts gemaakt.  Omdat de regio uit een aantal kleine kernen bestaat, is een goed georganiseerde keten van deur tot deur van essentieel belang. In het programma van eisen is daarom opgenomen dat mensen gebruik moeten kunnen maken van ketenmobiliteit tussen ‘Auto, Bus, Fiets en waar nodig de Belbus’. De PvdA wil dat alle mogelijkheden op elkaar worden afgestemd. Zo moeten er bijvoorbeeld bij haltes nog kleine aanpassingen komen voor P&R.

Meer mogelijkheden 

De PvdA is ook te spreken over de afspraak om in bussen extra ruimte te reserveren voor kinderwagens, rollators en kinderfietsen. Dat brengt uiteraard in de spits problemen met zich mee, omdat reizigers op dat moment minder zit ruimte hebben. Maar de voordelen dat kinderen met de fiets, ouders met kinderwagens en ouderen met rollators met het OV kunnen reizen wegen minstens zo zwaar. Er zijn natuurlijk ook een aantal knelpunten die verbeterd dienen te worden. Zo is de N215 erg belangrijk voor de regio. Het onderhoud en de veiligheid van deze weg laat echter te wensen over. De PvdA fractie wil daarom een duurzame toekomst voor deze weg realiseren cheap air max 90 kpu. Ook wil ze dat de plannen voor de weg, zoals bijvoorbeeld fietsroutes, met elkaar afstemmen, zodat alle werkzaamheden in een keer kunnen worden verricht. 

Daarnaast wil de PvdA met een lange termijn visie werken. Het blijft namelijk spijtig dat de treinsporen verwijderd zijn. Die hadden veel kunnen betekenen in zomerse perioden en zouden een positieve bijdrage aan het toerisme in het gebied hebben kunnen geven. Vaak verwijderen we eerst de infra en hebben we later spijt. Opnieuw aanleggen wordt dan een enorm karwei en vreselijk duur.  Uiteraard blijft de PvdA zich inzetten voor verbeteringen, zodat we voor toekomstige generaties een land kunnen achterlaten waar ze gezond kunnen leven en werken.

 

Resul Özdemir

Leave a Reply