İRAN’A AMBARGO

Geçen gün bir hayli samimi olduğum kulağı bir hayli açık olan dostumla ambargo konusunda konuşurken, benim daha önce yazdığım yazıyı hatırlatarak Halk Bankasına dikkat çekti.

Öngörülerim konusunda da tebrik etti.

İnşaALLAH bu öngörülerimi birileri okumuştur..


Bu yazıyı okuyup anlamak için analize bahis konuyu daha önceden yazdığım MAHALLE KABADAYILARI ile ilgili yazımı okumanızı tavsiye ederim..


5+1 olarak bilinen ülkeler İran’ın nükleer santrallerinin denetime açılması karşılığında uygulanan ambargoyu hafifleterek ileride tamamen kaldırma konusunda anlaştılar.

İsrail bu konuda istemem yan cebime koy edasıyla tavır takılmakta. Türkiye’de bir bölüm insanlar ise kendilerine dayatırılan ambargo sonrasında ticaret daha da canlanacak hikayelerine aldanarak tabiri caizse zil takıp oynamadıkları kaldı. Belki “MAHALLE KABADAYILARININ” 5+1′in izin verdiği kişiler bu işten faydalanabilir fakat ülke ekonomisi olarak pek sevinmenin bir anlamı yok.. Şu ana kadar TL ile alış veriş yapılırken ticaret karşılığı olan meblağda Halk Bankasında tutuluyordu. Bundan sonra İran’ın  bu parayı istediği gibi istediği yerde tutma imkanı yaratıldığı için Halk Bankası ve pek tabiki ülke ekonomisi bu işten hayli zararlı çıkacaktır.

Malesef İran’ın yapmış olduğu her ne kadar Türkiye tarafından nankörlük olarak algılansa da, ülkelerin ebedi dostu veya düşmanı olmaz ilkesini bize yeniden hatırlattı.


Sevgi ve saygılarımla

Leave a Reply